Zeilweekend

Een weekend zeilen is een weekend plezier!

Wil je eens een andere invulling geven aan je weekend? Veel doen, veel genieten en maandag weer uitgerust aan de slag? Huur dan een weekend een schip van Kapitein Joost en laat je verrassen door de ultieme ontspanning van een zeilweekend op het water.

Kort of lang zeilweekend

Ga je met een leuke groep mensen op pad? Dan adviseert Kapitein Joost om een heel weekend weg te gaan, van vrijdagavond 20.00 uur tot zondagmiddag 17.00 uur. Zo haal je het maximale uit je weekend en is er tijd genoeg om het iedereen naar de zin te maken. ’s Avonds op stap in één van de stadjes aan het IJsselmeer? Leuk, vooral doen! Zondagmiddag nog even fietsen op een eiland? Kapitein Joost staat overal voor open en in overleg bepalen jullie samen de route die gevaren wordt.

Als je niet zoveel tijd hebt (of liever niet een heel weekend met je familie doorbrengt), dan kun je ook kiezen voor een zogenaamd short weekend: van vrijdag of zaterdag 17.00 uur tot de volgende dag 17.00 uur.

Weekend zeilen met schipper

Kapitein Joost verhuurt klippers, tweemasters, eenmasters, skûtsjes, tjalken en allerhande traditionele zeilschepen, inclusief een schipper en een matroos! Dat is handig, want zo kun je met ieder gezelschap zeilen, ook al heb je geen of weinig zeilervaring!

Leven aan boord

Welk schip je ook huurt, ze zijn allemaal voorzien van genoeg slaapplaatsen en een badkamer (of meerdere, als je een groot schip huurt). Bovendien is er op ieder schip een keuken aanwezig, met een gasfornuis, een koelkast en genoeg borden, bestek, potten en pannen om een fantastische maaltijd te bereiden. Mocht dat niet je kernkwaliteit zijn, dan kun je ook gebruik maken van onze cateringservice. Kapitein Joost vertelt je graag de mogelijkheden over een weekendje zeilen in Friesland, op het IJsselmeer of op de Waddenzee.

Zeilweekend vanuit Harlingen, Zoutkamp of Den Oever

Afhankelijk van het vertrekpunt en de tijd die je hebt, zijn er veel mogelijkheden. Kapitein Joost deelt graag zijn jarenlange ervaring:

  • Zeilweekend vanuit Harlingen kun je prima naar Terschelling of Vlieland zeilen. De dames in het gezelschap kunnen zich vergapen aan de prachtige bontjes van de zeehonden, terwijl de heren alvast plannen welke route jullie gaan fietsen op het eiland. Of op welk terras jullie de middag gaan doorbrengen…
  • Zeilweekend vanuit Zoutkamp zijn Ameland en Schiermonnikoog juist goed te bereiken. Maar ook een barbecue in het Lauwersmeergebied of een bezoekje aan Dokkum behoort tot de mogelijkheden. Veel stoere mannen in het gezelschap? Kapitein Joost vaart net zo lief naar de Engelsmanplaat voor een partijtje voetbal.
  • Zeilweekend vanuit Den Oever kun je heel goed naar Texel, maar ook naar Medemblik, Enkhuizen of Stavoren. Leuke stadjes, die zeker de moeite van een bezoek waard zijn.

De avonturen van Kapitein Joost zijn volledig en divers. Staat uw arrangement of specifieke wens niet in ons rijtje? Aarzel niet maar neem contact op.

Boek nu of vraag meer informatie aan

Activiteiten

Voor ieder wat wils

Onze activiteiten zijn spannend, vernieuwend en gezellig. Waar wacht je nog op? Plan een activiteit en beleef een dag zoals je die nog nooit beleefd hebt.

Joost vertelt

No public Twitter messages.