Schoolreis zeilen

Hoeveel kan een leerling leren in één week?

De droom van iedere docent wordt waarheid op onze schepen: de leerlingen kunnen hun kennis toepassen én flink uitbreiden tijdens een werkweek zeilen aan boord van onze schepen. Vrijwel alle vakken kunnen tijdens deze week aan bod komen, want de school bepaalt zelf de inhoud van de werkweek.

Van theorie naar praktijk

Biologie, aardrijkskunde, geschiedenis, natuurkunde, wiskunde…Aan boord van een schip zijn al deze vakken van belang. Zeilen over de Waddenzee is bijvoorbeeld een prachtig moment om te leren over de vele dieren en planten die in en om deze zee leven. Maar ook over de getijden, over de geschiedenis van de scheepvaart, het ontstaan van eilanden en over navigeren, sterren en windrichtingen is veel vertellen. Onze schippers hebben veel kennis en kunnen u hierbij natuurlijk helpen.

Bovendien kunnen we met onze schepen op interessante plaatsen aanleggen. Wat dacht u van een uitstapje naar het Ecomare op Texel, of een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen? Ook het vak Nederlands kan in deze werkweek heel goed geïntegreerd worden. Talloze spreekwoorden en gezegdes komen immers van oudsher uit de scheepvaart.

Saamhorigheid en veel plezier

Een geslaagde werkweek is een mix van educatie en plezier. Onze ervaring is dat de leerlingen tijdens een week aan boord van onze schepen samen ook héél veel plezier hebben. Samen koken, zeilen hijsen en het schip schoonmaken zorgt niet alleen voor verbroedering, maar ook voor veel lol. De leerlingen leren elkaar van een hele andere kant kennen en de band die dat smeedt, houdt vaak nog lang na thuiskomst stand. Bovendien is er tijdens de werkweek ook genoeg gelegenheid om aan te leggen en met de leerlingen allerlei leuke activiteiten te ondernemen. Fietsen over een eiland, wandelen door de duinen of een leuk stadje bezoeken, het kan allemaal. Daarnaast kan er op het schip ook genoeg gedaan worden. Sketches en karaoke tijdens de bonte avond, gedichten schrijvenen tekenen tijdens de kunstzinnige middag of ’s ochtends in alle vroegte de zon zien opkomen, mogelijkheden genoeg.

Groepsgrootte, leeftijd en niveau

Wij hebben meer dan 40 schepen, voor groepen van 8 tot 34 personen. Het doet er dus eigenlijk niet toe of u met één klas op reis wilt of met de hele school. De werkweken zijn aan te passen aan vrijwel iedere leeftijd en ieder niveau. De leerlingen werken allemaal mee aan boord van onze schepen, maar u kunt de inhoud van het dagprogramma aanpassen aan de specifieke behoeftes van de leerlingen en docenten.

Genoeg informatie? Tijd voor actie!

Enthousiast geworden? Klik hieronder op de button ‘Boek nu’ en reserveer gelijk een datum. Informatie over prijzen en beschikbaarheid vindt u hier ook. Heeft u nog andere vragen? Klik dan op ‘vraag meer informatie aan’.

De avonturen van Kapitein Joost zijn volledig en divers. Staat uw arrangement of specifieke wens niet in ons rijtje? Aarzel niet maar neem contact op.

Boek nu of vraag meer informatie aan

Activiteiten

Voor ieder wat wils

Onze activiteiten zijn spannend, vernieuwend en gezellig. Waar wacht je nog op? Plan een activiteit en beleef een dag zoals je die nog nooit beleefd hebt.

Joost vertelt

No public Twitter messages.