Schoolreis zeilen

Chillen en leren

Een schoolreis of werkweek zeilen aan boord van een schip, wie wil dat nu niet?
Onze schippers delen graag hun kennis en leren de de scholieren alles over het leven op zee. Voor het educatieve tintje gooien we bovendien op verzoek ook het anker uit waar je wilt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een onderzoek in Ecomare op Texel of een werkstuk over het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen?

Van theorie naar praktijk

Biologie, aardrijkskunde, geschiedenis, natuurkunde en wiskunde zijn onmisbaar aan boord van een schip.
De vele dieren en planten in de Waddenzee lenen zich bijvoorbeeld prima voor een schoolproject. Ook over de getijden, windrichtingen, de geschiedenis van de scheepvaart en het ontstaan van de Waddeneilanden is veel te vertellen.
Duik in de wondere wereld van navigeren en leer hoe schippers vroeger de sterren gebruikten om de koers te bepalen.

Ook het vak Nederlands kan in deze werkweek heel goed geïntegreerd worden.
Talloze spreekwoorden en gezegdes komen immers van oudsher uit de scheepvaart.

De perfecte mix

Een geslaagde werkweek is een mix van educatie en plezier.
Samen piepers jassen, zeilen hijsen en het schip schoonmaken zorgt niet alleen voor verbroedering, maar ook voor veel lol. Spelenderwijs leren de kinderen elkaar van een hele andere kant kennen en de band die dat smeedt, houdt vaak nog lang na thuiskomst stand.

Fietsen over een eiland, een volleybal-wedstrijd op het strand of van de boeg de zee inspringen, het kan allemaal. Daarnaast kan er op het schip ook genoeg worden georganiseerd, zoals een waanzinnige bonte avond of karaoke-feest.
Bijzondere tip van Kapitein Joost: de kids in alle vroegte op laten staan om met z’n allen een heuse zonsopgang bij te wonen.

Groepsgrootte, leeftijd en niveau

Wij hebben meer dan 35 schepen, voor groepen van 12 tot 34 personen.
Het maakt dus niet uit of je met één klas op pad wilt of met de hele school. De werkweken zijn aan te passen aan vrijwel iedere leeftijd en ieder niveau.
De leerlingen werken allemaal mee aan boord van onze schepen, maar de inhoud van het dagprogramma is volledig aan te passen aan de specifieke behoeftes van de leerlingen en docenten.

Genoeg informatie? Tijd voor actie!

Enthousiast geworden?
Klik hieronder op de button “Boek nu” en reserveer gelijk een datum.
Heb je nog andere vragen? Klik dan op “Vraag meer informatie aan”.

De avonturen van Kapitein Joost zijn volledig en divers. Staat uw arrangement of specifieke wens niet in ons rijtje? Aarzel niet maar neem contact op.

Boek nu of vraag meer informatie aan

Activiteiten

Voor ieder wat wils

Onze activiteiten zijn spannend, vernieuwend en gezellig. Waar wacht je nog op? Plan een activiteit en beleef een dag zoals je die nog nooit beleefd hebt.

Joost vertelt

No public Twitter messages.