Schoolreis op het water

Kies het ruime sop met Kapitein Joost tijdens een schoolreis op het water.

Er staat een bomvol programma op het menu en Kapitein Joost serveert de perfecte mix van actie, spanning en een snufje educatie!

Ontdek de Waddenzee

De veelzijdige Waddenzee is een ideale plek voor een schoolreis.
Niet alleen is er niets zo stoer als met een zeilschip door de woeste golven te snijden, maar ook is er op zee en aan land genoeg te beleven.
Zo kunnen de vakken biologie, aardrijkskunde, geschiedenis, natuurkunde en wiskunde prima worden gecombineerd met de zeiltocht.
Getijden, windrichtingen, de geschiedenis van de scheepvaart en het ontstaan van de Waddeneilanden lenen zich goed voor een schoolproject.
Laat de kinderen in de wondere wereld van navigeren duiken en leer hoe schippers vroeger de sterren gebruikten om de koers te bepalen.

Landrotten en dekzwabbers

Een week of midweek op een schip zorgt niet alleen voor een hoop lol, maar ook voor verbroedering.
De kajuiten moeten bijvoorbeeld schoon worden gehouden en ook het dek kan zo nu en dan wel een zwabber gebruiken. In de kombuis wachten allerlei klusjes zoals piepers jassen, eten koken en de vaat doen van tientallen landrotten.
Tijdens het schoolreisje staat samenwerken centraal en leren de kinderen elkaar spelenderwijs van een heel andere kant kennen.

Leraar aan boord!

Zelf komt u redelijk ongeschonden uit het zeilavontuur.
U krijgt een eigen hut, de schippers denken actief met u mee en ’s avonds is er natuurlijk altijd ruimte voor een scheepsbittertje.

Stuur de kapitein dus snel een mail en stap met de hele klas aan boord!

Contactgegevens

Geeuwkade 9, 8651 AA IJlst
Tel: 0515 - 53 14 85
Fax: 0515 - 53 26 30

Neem contact op