Zeilweekend vanuit Harlingen

Een weekend weg met vrienden, familie of collega’s? Ga een weekend zeilen!

Vanuit Harlingen kun je verschillende bestemmingen aandoen, allemaal even mooi, uitdagend en ontspannend. Een perfecte invulling voor een vriendenweekend, een familieweekend of voor een weekend teambuilding met collega’s.

Twee soorten weekenden

  • Een kort weekend van vrijdag of zaterdag 17.00 uur tot de volgende dag 17.00 uur
  • een heel weekend van vrijdag 20.00 uur tot zondag 17.00 uur.

Welke variant je kiest, kun je af laten hangen van het gezelschap en de tijd die jullie samen hebben. Je kunt naar de Waddeneilanden, het IJsselmeer op, of de Friese meren bevaren. Kapitein Joost zit vol met ideeën en die deelt hij graag met zijn gasten. Hieronder vind je een aantal suggesties:

  • De Waddeneilanden: Zeilen over de Waddenzee is altijd een succes. Je vaart door een prachtig natuurgebied en door de verschillende stromingen en de getijden is dit ook voor ervaren zeilers een uitdaging. Als je wilt, leg je aan bij één van de eilanden, om daar een strandwandeling te maken, te blokarten, te paardrijden of te vliegeren op het strand. Zijn er kinderen in het gezelschap? Kapitein Joost heeft ook een uitgebreid assortiment spelletjes voor op het schip of voor op het strand.
  • De Friese meren: Voor ieder gezelschap een aanrader. Over het algemeen gaat het er op een meer iets rustiger aan toe dan op de zee en rond deze meren liggen verschillende dorpjes die de moeite van een bezoek waard zijn. Je kunt er shoppen, verschillende musea bezoeken of je ogen uitkijken in het historische centrum van sommige van deze dorpen.
  • Het IJsselmeer: Ook rond het IJsselmeer liggen allerlei dorpjes en stadjes, waar je met gemak een middag of avond door kunt brengen. Perfect voor een minivakantie in eigen land.

Verschillende zeilschepen

De grootte van de groep maakt voor Kapitein Joost niet uit, want voor ieder groep is er een passend schip. Kapitein Joost heeft zeilklippers, tweemasters, eenmasters, skûtsjes, tjalken en andere traditionele zeilschepen. Ze zijn allemaal comfortabel ingericht, met genoeg slaapplaatsen, een keuken en één of meerdere badkamers. De grotere schepen hebben ook een knus dagverblijf, televisie, draadloos internet en zelfs een biertap aan boord!

Als je wilt, kan je zelf koken aan boord van onze schepen, maar je kunt je ook een weekend volledig laten verwennen en Kapitein Joost de catering laten regelen. Zeg het maar!

Contactgegevens

Geeuwkade 9, 8651 AA IJlst
Tel: 0515 - 53 14 85
Fax: 0515 - 53 26 30

Neem contact op