Zeilkamp

Zeilkamp op de Friese meren, de Waddenzee of het IJsselmeer

Kapitein Joost weet als geen ander hoe je een goed zeilkamp moet organiseren. Veel scholen maken al jaren gebruik van de traditionele schepen en de kennis van de kapitein.
Voor een goed georganiseerd zeilkamp in Friesland, op de Waddenzee of het IJsselmeer is dit dus het juiste adres!

Met meerdere klassen op zeilkamp?

Kapitein Joost heeft een vloot van meer dan 35 schepen, dus je kunt met één klas de zeilen hijsen, maar ook met de hele school. Leeftijd en niveau staan hierbij niet in de weg, in overleg stellen we namelijk altijd een passend programma samen.

Een fantastische ervaring voor iedereen

Voor de leerlingen is een zeilkamp een fantastische ervaring.
Het maakt daarin niet uit of ze nog nooit gezeild hebben, of juist ervaren zeilers zijn. Kapitein Joost verhuurt zijn schepen met een schipper en een matroos en zij zullen de leerlingen begeleiden bij de werkzaamheden aan boord.
Leerlingen die al kunnen zeilen, helpen de anderen en aan het einde van de week zal iedereen met meer kennis dan aan het begin van de week van boord gaan.

Zeilkamp vol inspanning en ontspanning

Tijdens een week op zee leren de leerlingen ook veel over de omgeving; bijna alle vakken kunnen hierbij geïntegreerd worden. Bovendien komen ze ook veel meer over elkaar te weten. Op een schip leef je dicht bij elkaar en moet je veel samenwerken. De zeilen moeten worden gehesen, het schip moet worden schoongehouden en er moet worden gekookt en afgewassen…

Maar een werkweek op het water is niet alleen leerzaam. Het is ook een week waarin heel veel plezier wordt gemaakt en waarin genoeg tijd voor ontspanning is.
Er zijn heel veel mogelijkheden voor allerlei uitstapjes; fietsen op een Waddeneiland, een bezoek aan Ecomare op Texel, het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand, het openluchtmuseum in Enkhuizen etc.

De avonturen van Kapitein Joost zijn volledig en divers. Staat uw arrangement of specifieke wens niet in ons rijtje? Aarzel niet maar neem contact op.

Boek nu of vraag meer informatie aan

Activiteiten

Voor ieder wat wils

Onze activiteiten zijn spannend, vernieuwend en gezellig. Waar wacht je nog op? Plan een activiteit en beleef een dag zoals je die nog nooit beleefd hebt.

Joost vertelt

No public Twitter messages.