Zeilvakantie

Ervaar een zeilvakantie in Nederland!

Voor een zeilvakantie bent u bij Kapitein Joost aan het juiste adres. Je kunt bij ons verschillende traditionele zeilschepen huren: klippers, één- of tweemasters, skûtsjes en tjalken, keuze genoeg! Kapitein Joost biedt graag voor ieder wat wils en met een vloot van meer dan veertig schepen moet dat lukken.

Zeilen zonder ervaring

Misschien heb je helemaal geen zeilervaring en denk je daarom dat een zeilvakantie niet voor jou en je gevolg is weggelegd. Maar dat is niet waar, want bij kapitein Joost huur je een schip mét schipper en matroos. Voor deze topvakantie op het water hoef je zelf dus niet te kunnen zeilen. De schipper kan je echter wel de kneepjes van het vak leren, dus als je wilt, kun je in deze vakantie wel leren zeilen.

Zeilvakanties zijn een aanrader voor groepen in allerlei samenstellingen. Je zal met je vrienden, familie of collega’s tijdens het verblijf op onze schepen een leuke én leerzame tijd hebben. Kapitein Joost adviseert daarom dan ook:’ Beleef samen met ons een zeilvakantie om nooit te vergeten!’

Een zeilvakantie is een topvakantie

Een zeilvakantie is een uitermate prettige manier van vakantie vieren. Overdag is er volop te doen op het schip, maar ook heel veel tijd om te genieten. Van de omgeving, van het pittoreske haventje waarin jullie hebben aangemeerd of van het Waddeneiland waar jullie een bezoekje aan brengen. Het zeilgebied is namelijk vrij groot: Op de Waddenzee kunnen we zeilen van Texel tot en met de Duitse Waddeneilanden en op het IJsselmeer van Makkum tot en met Amsterdam. Dat betekent dus ook dat er talloze mogelijkheden zijn voor uitstapjes. Slenteren en winkelen in een havenstadje, een museum bezoeken, of liever ’s avonds op stap in Leeuwarden, Grou of Amsterdam? Met Kapitein Joost kun je alle kanten op!

Slapen, eten en relaxen

Ook op een schip wil je lekker kunnen slapen en goed kunnen eten. Het is tenslotte wel je vakantie! Kapitein Joost begrijpt dat maar al te goed en daarom zijn er genoeg voorzieningen aan boord van de schepen. Goede slaapplaatsen, een badkamer (of meerdere op grote schepen), een keuken met koelkast, gasfornuis, servies en bestek, een biertap en genoeg drinkwater. Geen zin om zelf boodschappen te doen of te koken? Dat snapt Kapitein Joost ook. Vraag naar informatie over catering, voor een compleet verzorgde, relaxte vakantie!

Zeilvakanties ter inspiratie nodig?

Zeilvakantie in Friesland

Zeilen in Friesland is altijd een succes. Eigenlijk is dat ook niet zo gek, want deze provincie biedt oneindig veel mogelijkheden. Zeilen over de Friese meren is zeker de moeite waard, want de rust en de ruimte die je dan ervaart, zal je niet snel vergeten! De meeste Waddeneilanden behoren natuurlijk ook nog tot Friesland, dus ook daar kun je met Kapitein Joost heen. Zeilvakantie over de Wadden is een belevenis op zichzelf; het is optimaal genieten van de prachtige natuur om je heen, wijds en indrukwekkend.

Zeilvakantie op het IJsselmeer

Zeilvakantie op het IJsselmeer is zeker de moeite waard. We kunnen het IJsselmeer op en aanleggen bij verschillende leuke badplaatsen zoals Makkum en Enkhuizen, of een bezoek brengen aan het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand. Ook is het natuurlijk goed mogelijk om vanaf het IJsselmeer een dagje de Waddenzee op te gaan om zeehonden te kijken bij Vlieland.

Zeilvakantie op de Waddenzee

Houdt u van rust, natuur en avontuur? Dan is een zeilvakantie op de Waddenzee via Kapitein Joost een uitstekende mogelijkheid. U geniet, op het dek of op een gezellig terras op een van de Waddeneilanden, van uw welverdiende rust op de momenten dat de zon schijnt en we voor anker liggen. En het avontuur in de natuur begint zodra we de trossen losgooien en de wind opzoeken.

Tijdens uw zeilvakantie op de Waddenzee bepaalt u zelf, in overleg met de schipper, uw route. Wilt u een middagje ‘droogliggen’, winkelen in een van de dorpen op Terschelling of een strandwandeling maken op Schiermonnikoog? Vraag het de schipper en zeil naar uw doel!

De avonturen van Kapitein Joost zijn volledig en divers. Staat uw arrangement of specifieke wens niet in ons rijtje? Aarzel niet maar neem contact op.

Boek nu of vraag meer informatie aan

Activiteiten

Voor ieder wat wils

Onze activiteiten zijn spannend, vernieuwend en gezellig. Waar wacht je nog op? Plan een activiteit en beleef een dag zoals je die nog nooit beleefd hebt.

Joost vertelt

No public Twitter messages.