Zeilvakantie

Ga op zeilvakantie in Nederland!

Voor een zeilvakantie ben je bij Kapitein Joost aan het juiste adres. Je kunt bij ons verschillende traditionele zeilschepen huren en de invulling van het programma bepaal je zelf!
Kapitein Joost biedt voor elk wat wils en met een vloot van meer dan 35 schepen moet dat ongetwijfeld lukken.

Zeilen zonder ervaring

Voor deze topvakantie op het water hoef je zelf niet te kunnen zeilen, want bij kapitein Joost huur je een schip met schipper en matroos.
De crew leert je met plezier de kneepjes van het vak en voor je het weet sta je zomaar ineens zelf achter het roer.

Een zeilvakantie is een topvakantie

Een zeilvakantie is een uitermate prettige manier van vakantie vieren.
Overdag is er volop te doen op het schip, maar heb je ook veel tijd om te relaxen. Van de omgeving, van het pittoreske haventje waarin jullie hebben aangemeerd of van het Waddeneiland waar jullie een bezoekje aan brengen.
Ons zeilgebied is groot; op de Waddenzee kunnen we zeilen van Texel tot en met de Duitse Waddeneilanden en op het IJsselmeer van Makkum tot en met Amsterdam.
Dat betekent dus ook dat er talloze mogelijkheden zijn voor uitstapjes. Slenteren en winkelen in een havenstadje, een museum bezoeken, of liever ’s avonds op stap in Leeuwarden, Grou of Amsterdam? Met Kapitein Joost kun je alle kanten op!

Eat, sleep, repeat!

Ook op een schip wil je lekker kunnen slapen en goed kunnen eten. Het is tenslotte wel je vakantie!
Kapitein Joost begrijpt dat maar al te goed en daarom zijn er genoeg voorzieningen aan boord van de schepen. Elk schip beschikt over goede slaapplaatsen, sanitaire voorzieningen, een keuken met koelkast, gasfornuis, servies en bestek, een biertap en genoeg drinkwater.
Geen zin om zelf boodschappen te doen of te koken?
Vraag naar informatie over catering, voor een compleet verzorgde, relaxte vakantie.

Ter inspiratie…

Zeilvakantie in Friesland

Zeilen in Friesland is altijd een succes, want deze provincie biedt oneindig veel mogelijkheden.
De Friese Meren staan bij zeilliefhebbers vaak op nummer 1, want de rust en de ruimte die je dan ervaart is met geen pen te beschrijven. De meeste Waddeneilanden behoren natuurlijk ook nog tot Friesland, dus ook daar zeilt Kapitein Joost je graag naartoe.

Zeilvakantie op het IJsselmeer

Zeilvakantie op het IJsselmeer is zeker de moeite waard. We kunnen het IJsselmeer op en aanleggen bij verschillende leuke badplaatsen zoals Makkum en Enkhuizen, of een bezoek brengen aan het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand.
Via de sluizen in de Afsluitdijk naar de zeehondenbank bij Terschelling is een must, kun je zeilen op de Waddenzee ook gelijk afvinken.

Zeilvakantie op de Waddenzee

Houd je van rust en natuur, maar wil je deze af kunnen wisselen met de nodige actie?
Stap dan aan boord voor een zeilvakantie op Werelderfgoed Waddenzee.
Geniet aan dek of op een gezellig terras op een van de Waddeneilanden van je welverdiende rust, op de momenten dat de zon schijnt en we voor anker liggen.
Het avontuur begint zodra we de trossen losgooien en de wind opzoeken!

De avonturen van Kapitein Joost zijn volledig en divers. Staat uw arrangement of specifieke wens niet in ons rijtje? Aarzel niet maar neem contact op.

Boek nu of vraag meer informatie aan

Activiteiten

Voor ieder wat wils

Onze activiteiten zijn spannend, vernieuwend en gezellig. Waar wacht je nog op? Plan een activiteit en beleef een dag zoals je die nog nooit beleefd hebt.

Joost vertelt

No public Twitter messages.