Dagje zeilen

Dagje Zeilen op de Waddenzee of de Friese meren? Doen!

Doe je ogen eens dicht en zie het volgende plaatje voor je: Je zit met je vrienden op een schip en je gaat met een flinke gang over de Waddenzee (het IJsselmeer mag ook, als je dat leuker vindt). Kapitein Joost staat aan het roer, je voelt de zon op je gezicht en de wind door je haren. In je hand houd je een koud biertje en voor je staat een schaal met je favoriete snacks. Wat wil een mens nog meer? Zo is het leven op zijn mooist, toch?

Dagje zeilen zonder ervaring

Met Kapitein Joost is het mogelijk! Je kunt bij ons voor een dagje een schip huren en dan krijg je de schipper en de matroos erbij geleverd, voor een mooie alles-in-één prijs. Dat betekent dus dat je zelf helemaal geen zeilervaring hoeft te hebben, om toch een relaxte dag op het water te kunnen beleven. Prettig is ook dat je ’s ochtends niet in alle vroegte weg hoeft, want de schepen varen uit vanaf 9.30 uur en zijn om 17.30 uur weer in de haven.

Mocht je toch liever een schip huren zonder schipper, dan kun je de Brave Hendrik huren. Dit is een prachtige Lemster aak, met plaats voor twaalf personen.

Zelf koken of catering?

Al onze schepen hebben een keuken aan boord, met een gasstel, koelkast en genoeg borden, glazen en bestek. Mocht je dus tijdens het zeilen een plotselinge aanval van lekkere trek krijgen, geen probleem. Duik de keuken in en los het op! Om het je extra makkelijk te maken, kun je van tevoren bij ons je boodschappen bestellen. Deze worden dan door de leverancier aan boord gebracht en de rekening betaal je ter plekke. Handig toch?

Het koude biertje waarover we je aan het begin van deze pagina hebben laten dromen, kun je daadwerkelijk bestellen. Alle schepen hebben een biertap en twee fusten bier aan boord. Dat is natuurlijk niet gratis, een fust (± 120 biertjes) kost €95,- en dat betaal je aan de schipper.

Allemaal te veel gedoe? Ook prima. We kunnen ook voor de hele dag voor catering zorgen. Het is maar net wat jij wilt. Kapitein Joost kan je meer informatie geven over de mogelijkheden en prijzen van catering.

Schoonmaak

Tja, het is misschien een beetje een afknapper aan het einde van de dag, maar het schip moet wel schoon afgeleverd worden. Ook hierin heb je de keuze: zelf doen of laten doen. Als je het zelf doet kost het je natuurlijk niets, als je het laat doen, gelden de volgende tarieven:

  • Schepen tot 28 personen dagtochtaccommodatie € 70,-
  • Schepen tot 35 personen dagtochtaccommodatie € 90,-
  • Schepen vanaf 35 personen en meer € 100,-

Inspiratie nodig?

Dagje zeilen vanuit Harlingen

Zeilen vanuit de Harlinger havens is een prima mogelijkheid. We kunnen het IJsselmeer op en aanleggen in Makkum, of een bezoek brengen aan het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand. Vanuit Harlingen ben je ook zo op de Waddenzee, dus we kunnen ook zeehonden kijken bij Vlieland (dames, niet jaloers worden op hun mooie velletjes…)

Dagje zeilen vanuit Zoutkamp

Liever een paar uurtjes naar Schiermonnikoog? Dat kan ook, maar dan vertrekken we vanuit Zoutkamp. De tijden waarop gevaren wordt, hangt bij deze tocht af van de getijden. De haven van Schiermonnikoog valt namelijk droog bij eb.

Dagje zeilen vanuit Den Oever

Je kunt naar Texel of naar Medemblik, over de Waddenzee en over het IJsselmeer. Bespreek de mogelijkheden met Kapitein Joost.

Dagje zeilen vanuit Heeg, Grou of Wartena

Hier vandaan kun je over de Friese meren zeilen en er zijn mogelijkheden te over om aan te leggen in verschillende plaatsen. Je wilt lunchen in Grou? Dat kan. Het Jopie Huisman museum in Workum bezoeken? Ook een prima keuze. Meer inspiratie nodig? Vraag het Kapitein Joost.

De avonturen van Kapitein Joost zijn volledig en divers. Staat uw arrangement of specifieke wens niet in ons rijtje? Aarzel niet maar neem contact op.

Boek nu of vraag meer informatie aan

Activiteiten

Voor ieder wat wils

Onze activiteiten zijn spannend, vernieuwend en gezellig. Waar wacht je nog op? Plan een activiteit en beleef een dag zoals je die nog nooit beleefd hebt.

Joost vertelt

No public Twitter messages.