Dagje zeilen

Dagje Zeilen op de Waddenzee of de Friese meren? Doen!

Doe je ogen eens dicht en zie het volgende plaatje voor je: je zit met je vrienden op een schip en je gaat met een flinke gang over de Waddenzee of het IJsselmeer.
Je voelt de zon op je gezicht en de zilte wind waait door je haren. In je hand een koud biertje en voor je staat een schaal met je favoriete snacks.

Wat wil een mens nog meer?
Zo is het leven op zijn mooist, toch?

Dagje zeilen zonder ervaring

Huur je bij Kapitein Joost een schip, dan krijg je de schipper en de matroos erbij geleverd.
Je kunt ervoor kiezen de crew al het werk te laten doen of lekker actief deel te nemen aan de zeiltocht. De bemanning leert je graag de fijne kneepjes van het vak, wat betekent dat je zelf helemaal geen zeilervaring hoeft te hebben!

Prettig is ook dat je ’s ochtends niet in alle vroegte weg hoeft, want de schepen varen uit vanaf 9.30 uur en zijn om 17.30 uur weer in de haven.

Zelf koken of catering?

Al onze schepen hebben een keuken aan boord, met een gasstel, koelkast en genoeg borden, glazen en bestek. Mocht je dus tijdens het zeilen een plotselinge aanval van lekkere trek krijgen, geen probleem. Duik de keuken in en los het op!

Om het je extra makkelijk te maken, kan je van tevoren bij ons je boodschappen bestellen. Deze worden dan door de leverancier aan boord gebracht en de rekening betaal je ter plekke. Handig toch?
Alle schepen hebben trouwens een biertap en twee fusten bier aan boord.
Niet gratis natuurlijk; een fust kost je € 100,00, maar daar tap je dan ook rustig 120 glazen van.

Allemaal te veel gedoe? Begrijpelijk.
We kunnen ook de hele dag voor catering zorgen, zoals bijvoorbeeld een uitgebreide barbecue aan dek. Onmisbaar bij bovenstaand bier.
Kapitein Joost geeft je graag meer informatie over de mogelijkheden en prijzen van catering.

Schoonmaak

Tja, het is misschien een beetje een afknapper aan het einde van de dag, maar de schipper slaapt ’s nachts wel graag in een schoon schip en dus zal er geboend moeten worden.
Neem je zelf de bezem ter hand, dan kost het je niets, wil je dat wij de schoonmaak voor je uitvoeren, dan gelden de volgende tarieven:

  • Schepen tot 20 personen dagtochtaccommodatie € 105,00
  • Schepen tot 25 personen dagtochtaccommodatie € 115,00
  • Schepen vanaf 34 personen en meer € 135,00

Inspiratie nodig?

Dagje zeilen vanuit Harlingen

Het gros van onze schepen vertrekt uit Harlingen, onze thuishaven.
Met de Afsluitdijk op steenworp afstand, zeilen we via de sluizen naar het IJsselmeer en leggen we aan in Makkum, waar we een gebakken visje scoren in de haven.
Ook een bezoek aan het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand is een interessant uitstapje.
Vanuit Harlingen ben je ook zo op de Waddenzee, dus een selfie met de zeehonden op de zandbank tussen Ameland en Terschelling mag natuurlijk niet ontbreken!

Dagje zeilen vanuit Zoutkamp

Liever een paar uurtjes naar Schiermonnikoog?
Ook dat is een optie, maar dan lichten we het anker in Zoutkamp. De vaartijden waarop gevaren wordt, hangt bij deze tocht af van de getijden. De haven van Schiermonnikoog valt namelijk droog bij eb en tja, water is toch enigszins essentieel bij een zeiltocht.

Dagje zeilen vanuit Den Oever

Vanuit Den Oever steken we zeilend over naar Texel of Medemblik. Naast de Waddenzee en het IJsselmeer, pikken we ook de  befaamde sluizen in de Afsluitdijk even mee.
Mogelijkheden te over, we tippen je met plezier de beste spots!

Dagje zeilen vanuit Heeg, Grou, Wartena etc.

De vele dorpjes en steden langs de Friese Meren zijn ideale startpunten of tussentijdse aanlegplekken voor een zeiltocht.
Uitgebreid lunchen in Grou? Een high tea in Heeg? Het Jopie Huisman museum in Workum bezoeken?

Trek Kapitein Joost aan z’n jasje voor meer inspiratie!

De avonturen van Kapitein Joost zijn volledig en divers. Staat uw arrangement of specifieke wens niet in ons rijtje? Aarzel niet maar neem contact op.

Boek nu of vraag meer informatie aan

Activiteiten

Voor ieder wat wils

Onze activiteiten zijn spannend, vernieuwend en gezellig. Waar wacht je nog op? Plan een activiteit en beleef een dag zoals je die nog nooit beleefd hebt.

Joost vertelt

No public Twitter messages.